dimarts, 27 d’octubre del 2009

Blocosfera

Aquesta activitat de gestió consistia en fer un bloc, independentment del bloc normal que tenim, per grups. El nostre BLOC té aquesta direcció.
Una blocosfera és una xarxa social d'un grup de blocs.
El nostre grup està compost de:
  • Marta grau
  • Mónica hom
  • Andrea huertas
  • Eloy Gaspar
  • Guillem Riu
  • Sara Palomino

El nostre bloc es titula aprèn jugant i cantant i està relacionat sobre l'educació. El nostre bloc també consta d'enllaços relacionats amb el nostre bloc. La temàtica del nostre bloc i del què hem parlat en les entrades que hem fet cada uns dels components del grup són els següents: cantar amb les matemàtiques, aprenem jugant, el joc per al nen, jugant i cantant s'aprèn, aprendre anglès de forma lúdica en l'etapa d'educació infantil i per últim, s'educa amb la cançó?

Tots els temes que hem desenvolupat en el nostre bloc penso que són molt interessants i que hi ha moltes pàgines que també parlen d'això, per això en algunes entrades hem agafat idees que ens agradàven d'altres blocs i pàgines.

Sara

dilluns, 26 d’octubre del 2009

Contes i entorn sonor

En la classe de seminari, la Berta ha explicat el conte del lleó gandul. Era un conte on hi havia desplegables d'animals, hi havien elefants, micos, hipopòtams... Per al meu gust, ho ha fet bé perquè ens ho ha explicat molt bé i ha sigut molt dinàmic. El llibre, gràcies als animals, dóna l'oportunitat als nens de poder cantar les cançons d'alguns animals. Era un llibre molt dinàmic.
L'altre conte, l'he llegir jo. He llegit els colors i la samarreta d'en Max. M'he posat una mica nerviosa i no m'ha sortit gaire bé, però espero fer més. Encara que, la Loles, ha explicat les pautes, després de que la Berta i jo expliquéssim el nostre conte, llavors no sabíem molt bé com fer-ho. Ha sigut una activitat bastant interessant i que ens ha divertit molt.
Per explicar un conte correctament, hem de tenir la veu reposada i tranquil·la, hem de moure'ns per l'espai físic de la classe. Per tenir èxit hem de fer servir la nostra simpatia i la nostra espontaneïtat.

A continuació, la Berta i la Judit han explicat la seva activitat de l'entorn sonor. És una activitat molt curiosa, perquè han descobert moltíssims sons que escoltaven alhora i no s'havien fixat. Han escoltat els sons que escoltaven des de fora de casa, des de dintre de casam, de camí cap a la universitat, quan anaven amb el cotxe, quan anaven amb la moto... Ha sigut molt interessant.

Noticia d'actualitat

En aquesta classe de seminari, la Judit i la Vanessa han exposat la seva noticia.
La noticia parlava sobre que els estudiants que finalitzin la ESO amb més d'un 8 o un 8 i que no tiguin recursos econòmics per seguir la seva formació, se'ls premiarà amb 1.200 euros perquè segueixin estudiant. La notica, al meu parer, l'han exposat correctament, perquè ens han explicat la informació moltbé i ens han donat com a pauta la fotocopia de la noticia extreta de el periódico digital. Vam estar comentant la notícia i per finalitzar van plantejar una activitat, que era dividir la classe en dos grups, els que estaven a favor i es que estaven en contra i fer un debat tots junts.

dimecres, 21 d’octubre del 2009

Cultua lliure

-La cultura lliure és totes aquelles creacions, i el moviment que la promou, que advoca per la difusió de cultura d'acord amb uns principis de llibertat equiparables als del programari lliure. Bàsicament, ens diu que nosaltres podem parlar de cultura lliurement amb total llibertat, sense que ningú et pugui dir res. Aquest programari lliure pot ser copiat o modificat per qualsevol persona. Un exemple seria la wikipedia. Unes de les accions més importants va ser que en l'any 2001 neix Creative Commons, una organització sense ànim de lucre la missió del qual va consistir en la creació d'una sèrie de llicències estandarditzades per a les obres artístiques i culturals.
Senzillament la cultura lliure són tots aquells moviments que tu pots defensar sense que la gent et digui res, perquè és la teva opinió i tu opines el que vols.

-Després de llegir els 4 casos que ens proporcionava, he tret les meves conclusions:
a) La primera situació de que el professor els hi fa comprar als seus alumnes un model concret de bambes (Nike) ho trobo molt injust. Ho trobo injust perquè hi ha families que no poden comprar-se aquestes bambes per un motiu econòmic o per altres motius, i els seus nens tenen unes altres bambes que no son Nike, però són bambes normals per còrrer. Trobo que el professor no pot demanar un model de bambes concret.

b) La segona situació la trobo correcte, perquè el professor els hi demana que cerquin unes imatges al Google, i per tant, si tenen ordinadors i poden cercar aquestes imatges, poden fer aquest projecte col·laboratiu perfectament. Quan trobem una imatge a internet que ens interessa i ens la copiem, hem de saber a quin lloc pertany i d'on l'hem tret.

c) La tercera situació és bastant correcta, però seria més correcta si el professor no posés la versió del powerpoint, perquè potser n'hi han alumnes que no la tenen i se'l tenen que descarregar. Però en general, la situació és correcta. El professor fa un powerpoint i els hi envia per correu als seus alumnes, amb la intenció de que aquests acabin les dues últimes diapositives i puguin saber com fer servir el programa powerpoint.

d) La última situació, la de fer que els nens comprin un rècord al acabar l'excursió ho veig incorrecte. Els nens si no volen no compren records, bé perquè no porten diners, o bé perquè no volen. Perquè quan arribi a casa amb els seus pares, als pares els hi farà més il·lusió les experiències que el nen ha sentit i les activitats que ha fet, que una simple postal que es quedarà guardada al calaix.

La situació més correcte de cultura lliure crec que és la segona.

Sara!!


dijous, 15 d’octubre del 2009

Audacity

Si voleu escoltar el nostre audio podeu clicar aquí
L'audacity és un programa de gravació i edició d'àudio. Aquest programa, bàsicament, permet de grabar la teva veu en un programa i després afegir-hi una música si vols que s'escolti de fons. Per exemple, estàs parlant de l'educació en aquest cas, doncs parles i afegeixes una música lenta, tranquila... Aquest programa té moltes funcions i utilitats, com per exemple: som tres persones en el grup, cada persona graba la seva veu. Cada veu té una pista d'àudia diferent, o sigui que tenim 3 pistes d'àudio. Després li afegim la música i ho guardem com a wav (importantíssim).
Les funcions més importants d'aquest programa són: la I (serveix per retallar parts d'una pista, i a continuació li donem a les tisores), les dues fletxes serveixen per moure les pistes d'àudio per ajustar les 3 veus, la tecla amb dos triangles petits i una línia al mig és la de la música, amb aquesta tecla podem baixar el volum de música quan estiguem parlant nosaltres i pujar-lo quan estiguem callats.
Jo penso que aquest programa és molt útil quan has de gravar pistes d'àudio amb la teva veu i afegir-hi música, és un programa molt interessant i si el saps utilitzar bé és molt útil alhora de fer treballs.
Sara

dimecres, 14 d’octubre del 2009

Activitats de seminari

En aquesta classe de seminari, la Loles, ens va explicar les diferents activitats que faríem al llarg del semestre.
La primera activitat és fer un anàlisi d'una noticia d'actualitat del món educatiu. Hem de triar una noticia i explicar-la oralment als nostres companys de seminari. També hem d'exposar per que hem triat aquesta noticia i proposar a la classe activitats vinculades a la notícia, com per exemple un debat. Una activitat molt interessant seria buscar aquesta noticia en diferents diaris.
La segona activitat és explicar un conte. Hem d'agafar un conte i l'hem d'explicar a la resta de companys, com si aquests fossin nens. També hem de dir per que hem escollit aquest conte i la resta de companys ens faran una valoració crítica de com ho hem fet.
La tercera activitat és una tasca relacionada amb el món sonor. Hem de fer una llista de tots els sons que ens envolten. Tant dins com fora de casa, de camí cap a la universitat...
La quarta activitat és llegir dos llibres relacionats amb l'educació i preparar un treball sobre el contingut d'aquests llibres.

Presentació

El seminari és un espai setmanal de dues hores de dedicació per poder parlar d'aspectes que ens preocupen de cada mòdul. La característica més important del seminari és la participació, ja que som un grup reduït de persones. En aquesta primera sessió ens va explicar el que era un seminari i vam fer una petita activitat. Aquesta activitat consistia en omplir un qüestionari sobre dades personals teves. Posteriorment, ens vam ajuntar en parelles i li vam explicar al company del costat tot el que havíem omplert. Al final de la classe, jo, per exemple, jo havia de presentar oralment el que m'havia explicat la meva companya sobre ella.

dissabte, 10 d’octubre del 2009

divendres, 2 d’octubre del 2009

Bloc de notes de google i delicious


El bloc de notes de goggle ens permet d'anotar i guardar les pàgines webs d'interès que no volem perdre. És com l'eina de favoritos però, amb més utilitats i serveis. Aquest programa presenta també alguns inconvenients, com per exemple, si vols anar a cercar alguna web que tens guardada al bloc de notes i en tens moltes pàgines guardades, et serà difícil trobar la pàgina que estàs buscant.

El delicious és un progarma molt similar al bloc de notes, però amb l'opció d'integrar una xarxa social. És un servei fiable que ens permet enmagatzemar, escriure comentaris i posar etiquetes a les webs que trobem i que ja fa bastants anys que funciona, i que permet compartir les nostres troballes amb la resta d'usuaris mitjançant la creació d'un perfil públic. En comptes d'enviar un e-mail cada vegada que vulguis enviar algun arxiu, doncs ho pots publicar en el delicious i els que vulguis que tinguin aquesta informació doncs els adjuntes com a amics teus i llavors podràn veure el que has publicat.

Jo em quedaria amb el delicious, perquè apart de que pots trobar les pàgines webs de manera més ràpida i fiable, pots compartir amb altres usuaris informació que ens interessi aportar.
Sara